شرایط متقاضی

دریافت اقامت و پاسپورت کشور پرتغال
برنامۀ سرمایه گذاری برای اقامت و تابعیت در پرتغال با هدف جذب سرمایه گذاران خارجی و بهره‌مندی اقتصادی در اين کشور، تأسیس شده است، بر اساس این برنامه، سرمایه گذاران خارجی و خانواده‌شان می‌توانند پس از پرداخت مبلغ تعیین شده به عنوان سرمایه گذاری اجازۀ اقامت دائم و پاسپورت را به دست آورده و واجد شرایط شهروندی پرتغال بعد از ٥ سال شوند.
در ابتدا به فرد و خانواده اش اقامت یک ساله داده می شود ، در انتهای یک سال ، اقامت 2 ساله و در انتهای 2 سال ، یک بار دیگر اقامت 2 ساله داده می شود و بعد از اتمام این 2 سال اقامت دائم داده می شود .
برخی از مزایای منحصر به فرد اخذ اقامت و شهروندی کشور پرتغال به شرح زیر می‌باشد:
•    پروسه زمانی بسیار کوتاهی دارد. 
•    معافیت از اقامت فیزیکی در کشور پرتغال برای اخذ اقامت و شهروندی پرتغال ، سال اول ٧ روز و در چهار سال بعدى ١٤ روز در سال بطور غير متوالى
•    امکان رفت و آمد آزاد در تمام کشورهای اروپایی عضو اتحادیه اروپا
•    دسترسی به آموزش و تحصیلات رایگان در پرتغال
•    دسترسی به بیمه‌های بهداشتی رایگان در پرتغال و اتحادیۀ اروپا
•    امکان سفر بدون ویزا به آمریکا و کانادا
•    حفاظت حقوقی در سراسر کشورهای اتحادیۀ اروپا

شرایط سرمایه گذاری
تنها با برآورده کردن یکی از شرایط زیر قادر به دریافت اقامت پرتغال خواهید بود:
•    خرید یک ملک به ارزش ۵۰۰ هزار یورو
•    خرید ملک کلنگی با سن بیشتر از 30 سال به ارزش 350 هزار یورو به بالا
•    سرمایه گذاری به مبلغ 1 میلیون یورو
•    ایجاد 10 شغل تمام وقت برای شهروندان پرتغال

سرمایه گذاری در بازسازی و یا خرید املاک و مستغلات
برای سرمایه گذاری در ملک، متقاضی باید بین 280 هزار یورو تا 500 هزار یورو باتوجه به موقعیت ملک برای خرید آن سرمایه گذاری کند. حداقل میزان سرمایه گذاری برای املاکی که قدمت آنها پایین تر از 30 سال است 500 هزار یورو و املاکی که بیش از 30 سال قدمت دارند 350 هزار یورو می باشد همچنین در شرایط خاص سرمایه گذاری در املاکی که بیش از 30 سال قدمت دارند و در مناطقی که کمتر از 100 نفر ساکن در هر کیلومتر مربع آن داشته باشد و یا تولید ناخالص داخلی آن منطقه کمتر از 75% باشد ارزش سرمایه گذاری احتمالا تا 20% کاهش پیدا خواهد کرد و به 280 هزار یورو برای خرید ملک تقلیل پیدا می کند.
در روش سرمایه گذاری برای بازسازی املاک و مستغلات، متقاضی در یک پروژه دولتی مشارکت می کند که برای این امر مبلغ 350 هزار یورو قابل بازگشت با سود مشارکت سالانه 4% پرداخت می نماید که این مبلغ بعد از 5 سال برگشت داده می شود و سود سالانه آن نیز طی 5 سال پرداخت می شود.
در این روش فرزند تا 26 سال، پدر و مادر بالای 60 سال نیز در پرونده مهاجرتی قرار می گیرند  
اقامت:
متقاضی برای بار اول باید با ویزای معتبر شنگن وارد کشور پرتغال شود و پس از آن برای دریافت اقامت باید سال اول 7 روز و سال دوم 14 روز را در آنجا حضور داشته باشد.